Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Undervisningsmaterial och resurser

Här presenterar vi några förslag på material och resurser som ni kan använda er av i undervisningen.

Geologilektion

Ni har möjlighet att boka en geologistudent som kommer till er skola för att hålla i en geologilektion. Geologistudenten som besöker er skola är i slutfasen av sin utbildning i ett moment som ger populärvetenskaplig kommunikationsträning. Geologistudenten som besöker er kan antingen hålla i en lektion utifrån det som studenten studerar i sitt examensarbete (som oftast är en del av ett pågående forskningsprojekt) eller så anpassar vi oss och gör en geologilektion utifrån era önskemål. Samtliga stadier från förskola upp till gymnasieskola är vår målgrupp. Låter det intressant? Kontakta Elisabeth Einarsson

Geologilådor

Ni kommer att ha möjlighet att boka och låna geologilådor som kommer att bestå av material, lärarhandledning och elevmaterial som kan användas direkt i undervisningen. För tillfället håller vi på att utveckla två geologilådor - en som är i form av ett geologispel samt en som är i form av fältutrustning (ryssborr) med instruktioner som kan användas för geologiska undersökningar i fält.

►Materialet geologi i läroplanen för åk 7-9

 

Med utgångspunkt i läroplanen Lgr 11 för åk 7-9, har Elisabeth Einarsson utvecklat ett material i form av tabeller som kopplar det centrala innehållet i kursplanerna till konkreta övningar om geologi. Materialet är ämnesövergripande och indelat i följande teman:

  • Paleontologi (läran om livets utveckling)
  • Naturresurser
  • Geologiska processer
  • Jordens klimat och miljö

 

 

Utelektion
Utelektion

 

Borrning. Foto: Elisabeth Einarsson
Borrning. Foto: Elisabeth Einarsson

 

Tidslinje
Tidslinje

 

Studie av borrkärna. Foto: Elisabeth Einarsson
Studie av borrkärna. Foto: Elisabeth Einarsson