Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tunnslip och polerlaboratorium

Labbet är utrustat med ett LaboSystem (http://www.struers.com/Products/Grinding-and-Polishing/Grinding-and-polishing-equipment/LaboSystem) som används för slipning och polering, specifikt med en LaboPol-60 med skivor med 300 mm diameter och ett LaboForce-Mi provmotorhuvud. För epoximätning av fästen och för limning av material till glasplattor har labbet en Citovac (http://www.struers.com/en/Products/Mounting/Mounting-equipment/CitoVac).

Användare av laboratoriet behöver en kort introduktion till instrumenter och metoder som kan erhållas genom att kontakta tomas [dot] naeraa [at] geol [dot] lu [dot] se

Bokning av laboratoriet för användare som har introducerats till laboratoriemetoderna kan göras här: https://internt.geol.lu.se/secure/polish/week.php?room=2

Kostnaden för att använda laboratorieutrustningen är 50 kr per prov.