Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karriär

Funderar du på vad du vill arbeta med efter studierna eller hur du kan anpassa din utbildning för att få jobb? Vi har samlat ihop information som du kan ha nytta av. Du kan även använda dig av den när du överväger att läsa en av våra geologiutbildningar.

Naturvetenskapliga fakulteten har sammanställt en hel del matnyttig information om karriär och arbetsmarknad som är relevant för geologer. Även Lunds universitet och Naturvetarkåren LUNA gör olika insatser och har event du kan ta del av.

Vad finns det för jobb?

Hur får jag de jobb jag är intresserad av?

Planera din utbildning utifrån det du vill arbeta med. Det är viktigt att passa på att knyta kontakter med arbetsgivare under studietiden, och det kan du göra genom att läsa en praktikkurs, sommarjobba och arbeta med projekt knutna till olika arbetsgivare. Du kan även ta del av alumnaktiviteter, karriärseminarier och -mässor för att bygga upp ett nätverk, och sist men inte minst. Skriv ett riktigt bra CV.