Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentinformation

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR STUDENT VID GEOLOGISKA INSTITUTIONEN
Här finner du information som kan vara av nytta för dig under din studietid.

Studiehandbok för nyantagna studenter

Denna Study Guide (pdf, ny flik, på engelska), framtagen av Studierådet för Naturgeografi och Geologi (SNG) i samarbete med personalen på på Geocentrum, ger dig mycket nyttig information om livet som geologistudent.

Ladok för studenter

Ladok är ett databassystem över studenter och deras studier. Om du studerar vid Lunds universitet kan du själv logga in i Studentportalen för att se dina studieuppgifter. Du kan också skriva ut resultatintyg. Läs mer om studentportalen och hur du kollar dina uppgifter i Ladok, skriver ut studieintyg m.m. 
Det finns också korta filmer från student.ladok.se som beskriver funktionaliteten i studensgränssnittet i Ladok. Funktionenen "ansökan om tillgodoräknande i Ladok" kan dock ännu inte användas vid Lunds universitet. Länk till filmer från Studentladok

GU-nämnden

Vi som har hand om utbildningen på institutionen kallas för grundutbildningsnämnden, GU-nämnden. Vi består av:

Studierektor: Dan Hammarlund

Studievägledare: Karl Ljung
studievagledare [at] geol [dot] lu [dot] se

Utbildningsadministratör: studieadmin [at] geol [dot] lu [dot] se

Studiestöd

Utöver lärarna finns det flera andra som kan bistå dig under studierna:

Pedagogiskt stöd

För dig med funktionsnedsättning erbjuder universitetet pedagogiska stödåtgärder för att se till att du får en likvärdig chans till utbildning som alla andra.
www.lu.se/studera/livet-som-student/service-och-stod/pedagogiskt-stod

Studieverkstaden

Vi har alla våra olika studiemetoder och studievanor. Du som vill ha råd, tips och idéer om studieteknik kan kontakta studieverkstaden. Det finns även ett projekt med SI-mentorer där studenter hjälper studenter.
www.lu.se/studera/livet-som-student/service-och-stod/studieverkstaden

SI-Mentorer

Under andra terminen på geologiprogrammet träffar ni SI-mentorer, äldre studenter som läst kurserna tidigare, som hjälper er med studierna.
www.si-pass.lu.se/

Skrivstöd

För dig som vill utveckla ditt akademiska skrivande kan Naturvetenskapliga biblioteket erbjuda hjälp:
https://www.naturvetenskap-bibliotek.lu.se/student/skrivhandledning

Om du mår dåligt

Studenthälsan

Studenthälsan finns till för att motverka studentrelaterade hälsoproblem. Det kan vara allt från prestations- och tentaångest till prokrastinering, sömnsvårigheter eller alkoholproblem.
www.lu.se/studera/livet-som-student/service-och-stod/studenthalsan

Studentprästerna

Studentprästerna erbjuder sina tjänster för studenter som behöver någon att prata med, oavsett religiös åskådning.
lundsdomkyrka.se/larande-motesplatser/studentprasterna/

Regler, rättigheter och skyldigheter.

Du studerar på en institution där du vistas med andra studenter, lärare och andra anställda. Det är viktigt att vi respekterar varandra och skapar en trivsam miljö för alla. Ansvarig för arbetsplatsens fysiska och psykosociala miljö samt för utbildningarna är institutionens prefekt, och det är till denne du ska vända dig i första hand för att framföra åsikter. Läs mer om studenters rätttigheter och skyldigheter.

Säkerhetsföreskrifter

Som student vid Geologiska institutionen arbetar du bl a ute i fält och i labb. För att detta ska gå så bra som möjligt har institutionen en guide (pdf, ny flik) för dig att läsa när du börjar som student.

Fusk och plagiarism

Som student är du skyldig att hålla dig till de lagar och regler som gäller för Lunds universitet. Det innebär bland annat att fusk och störande verksamhet bestraffas med en varning eller avstängning. En grundläggande regel för dig som är student vid Lunds universitet är: fuska inte! Men ibland kan det vara svårt, särskilt som ny student, att veta vilka krav som ställs. Se därför till att du genom din utbildning får information kring vad som gäller för till exempel referat och källhänvisningar i uppsatser och på tentor. Läs mer om fusk och plagiarism.


 

Kontakt Grundutbildning

Studierektor: Dan Hammarlund
Studievägledare: Karl Ljung
studievagledare [at] geol [dot] lu [dot] se
Utbildningsadministratör:
studieadmin [at] geol [dot] lu [dot] se