Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anders Lindskog

Tidsperioden ordovicium (cirka 485–444 miljoner år sedan) utmärktes av väldigt hög global havsnivå och grundhav som täckte stora delar av kontinenterna. Under de mellersta delarna av tidsperioden skedde en snabb utveckling bland marina djurgrupper, men orsakerna till detta globala fenomen är ännu inte fullt utredda. 

Genom detaljerade studier av ordoviciska mikrofossil och sediment hoppas jag kunna lägga några fler pusselbitar i berättelsen om denna händelserika tidsperiod, för att ytterligare öka kunskapen om livets och miljöns utveckling här på Jorden.

Min dörr är (nästan) alltid öppen för besökare, så var inte rädd för att komma förbi!

 

www.paleoarchive.com

www.researchgate.net/profile/Anders_Lindskog

 

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Artist’s impression of an Ordovician ecosystem
Artist’s impression of an Ordovician ecosystem. Illustration: Iris Lindskog (age four).
E-post: anders [dot] lindskog [at] geol [dot] lu [dot] se

Postdoc

Berggrundsgeologi

+46 46 222 78 73

311

Sölvegatan 12, Lund

16

Lite mer om Anders

Geologi utgör även utanför akademin ett av mina största intressen, tätt följt av astronomi (då främst fysisk, bemannad eller obemannad, utforskning av rymden). Utanför naturvetenskaperna är mina huvudintressen musik och tevespel – liksom geologi (och astronomi), har båda dessa intressen bjudit på fantastiska upplevelser. Trots att jag var åratal ifrån att ens vara påtänkt, så har 60-talet fångat det mesta av mitt musikintresse genom åren. När det gäller tevespel har 80- och 90-talen bjudit på väldigt många av mina finaste spelminnen (men många bra spel har kommit därefter också, så klart).