Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Charlotte Sparrenbom skriver om MIRACHL-projektet (in-situ sanering av mark förorenad med klorerade kolväten)

Provtagning

För att möta framtidens utmaningar inom stadsutvecklingen och det stora behovet av fler bostäder, sker förtätning av städerna. Detta är en viktig fråga för en framtida hållbar stadsplanering. Förtätning av städer görs ofta genom att expandera bostadsområden in i gamla förorenade industriområden. Trots större statsanslag för sanering, har vi med nuvarande takt inte kunnat uppnå det nationella miljökvalitetsmålet "Giftfri miljö" till 2020 som var målet. I MIRACHL-projektet har man fokuserat på områden med jord, berg och grundvatten förorenade med klorerade lösningsmedel, såsom tetrakloreten (PCE) och trikloreten (TCE) samt dess nedbrytningsprodukter, som är cancerframkallande." Läs mer i EBH-bladet.