Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mats Eriksson

Forskning

Min forskning behandlar främst tidigpaleozoiska faunor och deras relation till miljömässiga förändringar. Tidsintervallet innefattar några av de mest signifikanta evolutionära händelserna i jordens historia och satte agendan för livet som vi känner det. Jag arbetar främst som mikropaleontolog vars främsta arbetsmaterial är mikroskopiskt små fossil som kan utvinnas ur den sedimentära berggrunden i stora mängder. Dessa fossil studeras sedan för att hjälpa oss att förstå urtida ekosystem och för att lösa en rad geologiska problem. För närvarande kan mina forskningsprojekt sorteras under följande huvudrubriker: (1) Paleozoiska käkförsedda havsborstmaskar – paleobiogeografi, paleoekologi, taxonomi och evolution; (2) mellan- och senkambriska faunaförändringar, exceptionell bevaring, bio- och eventstratigrafi; (3) diet och trofiska strukturer i fossila ekosystem; och (4) mellanordovicisk högupplösande biostratigrafi och faunadynamik kopplat till det extraterrestriska inflödet till Jorden.

Undervisning

Jag är djupt engagerad i undervisningen vid geologiska institutionen i Lund, till viss del även vid Campus Helsingborg (LU), och främst inom områdena paleontologi, maringeologi, sedimentologi, populärvetenskap och forskningsetik och -metodik. Kurserna spänner från grundnivå till forskarutbildningen.

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Mats Eriksson
E-post: mats [dot] eriksson [at] geol [dot] lu [dot] se

Professor

Berggrundsgeologi

+46 46 222 96 02

16