Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Johanna Stadmark

Östersjön är ett övergött hav och för att minska mängden näringsämnen och utbredningen av syrefattiga bottnar har ett flertal åtgärder vidtagits eller föreslagits. Jag jobbar i projekt som syftar till att klargöra hur övergödning och syrefattiga bottnar i Östersjön har varierat över tid och vad som ligger bakom förändringarna och undersöker bland annat vilken effekt kustzonen och befintliga åtgärder har på övergödningen i Östersjön. Vi jobbar i dessa projekt även aktivt med att sprida resultaten till beslutsfattare och allmänhet runt Östersjön.

I Horizon 2020-projektet Baltic Gender (www.baltic-gender.eu) strävar vi efter att öka andelen kvinnor på senior nivå inom marin och marinteknologisk forskning i länderna runt Östersjön. Projektet syftar även till ge förebilder inom marin och marinteknologisk forskning och visa upp hur kvinnor och män resonerat kring exempelvis karriär och familjesituation. Jag är WP-ledare för den del av projektet som rör karriärutveckling. 

Publikationslista från Google scholar

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Johanna Stadmark
E-post: johanna [dot] stadmark [at] geol [dot] lu [dot] se

Forskare

Kvartärgeologi

+46 46 222 46 17

+46 70 364 04 39

521

16