Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studieupplägg och planering

Planera din Studiegång


Studiegången inom kandidatprogrammet består av ett basblock, följt av valfria kurser och ett avslutande examensarbete. Minst 30 hp av dina valfria kurser måste vara utanför geologi. Det är viktigt att du redan under tiden som du läser på basblocket börjar funder över vilka kurser som du vill ska ingå i din utbildning.  Ställ dig gärna frågorna:

  • Vad är jag intresserad av?
  • Har jag några planer på vad jag vill jobba med när jag är klar med min utbildning?
  • Vad krävs för kunskaper och vilka arbetsmetoder används på den arbetsplats som jag skulle vilja arbeta på då jag är klar med min utbildning?

kand studiegång

Vårt råd är för dig att börja titta på detta i god tid så att du får planerat en studiegång där du kan kombinera de erbjudna kurserna i geologi med de kurser som du vill läsa utanför huvudämnet. Oavsett hur du väljer att göra är det nog bra att fundera igenom frågorna ovan innan du gör upp en plan för dina studier och hur du vill att din slutliga utbildning ska se ut. Sätt upp ett tydligt mål för din utbildning. Gör sedan din planering med gällande examenskrav, dina intresseområden och ditt mål i fokus.
Riktlinjerna som du har att följa är examenskraven för en kandidatexamen vilket är totalt 180 hp med minst 90 hp i huvudämnet geologi (inklusive examensarbetet) samt minst 30 hp utanför huvudämnet.

 

Sidansvarig: