Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

GEOB12 - nedlagd

Berg- och jordartskartering, 7,5 hp

Vår nya karteringskurs ges för första gången under första delen av Ht2 2014. Kursen inleds med kartering i fält under sammanlagt 11 hela dagar. Jordartskarteringen under fem dagar genomförs inom ett område öster om Dalby där vi hittar en rad olika jordarter. Där genomför vi också en borrning med borrbandvagn för att klargöra stratigrafin och jordarternas tredimensionella utbredning. Den berggrundsgeologiska karteringen består av två delar. De första fem dagarna genomförs inom ett spännande och varierande berggrundsområde praktiskt taget inne i Göteborg. Här fokuserar vi på grundläggande karteringskunskaper såsom bergartsbeskrivning och strukturella korrelationer. Under Göteborgsvistelsen bor vi på ett vandrarhem alldeles i närheten av karteringsområdet. Berggrundskarteringen avslutas med en fältdag som ägnas åt att kartlägga sedimentära bergarter i Simrishamnsområdet. Kursens avslutande del ägnas åt författande av två rapporter, en för berggrundskarteringen och en för jordartskarteringen. Rapporterna utgör underlag för examinationen på kursen. Antalet deltagare är begränsat till 24.

Exponerade gnejser i Göteborgsområdet. Karteringsområdet öster om Dalby i Skåne.
Exponerade gnejser i Göteborgsområdet. Karteringsområdet öster om Dalby i Skåne.

ansökan

Kurstid: HT2 första delen, heltidsstudier
Behörighetskrav: Grundläggande samt 75 högskolepoäng i geologi inkluderande GEOB01-GEOB04, eller motsvarande.
Utbildningsnivå: Grundnivå

Ansök hos www.antagning.se

Studievägledare

Karl Ljung
studievagledare [at] geol [dot] lu [dot] se (studievagledare[at]geol[dot]lu[dot]se)

kursansvarig

Anders Scherstén
Anders Scherstén medBohusgraniten som fond

Anders Scherstén

Dan Hammarlund

Dan Hammarlund