Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

IT-tjänster för studenter

IT-tjänster för studenter vid geologiska institutionen

Datorkonton

För att kunna logga in på datorer vid institutionen, koppla upp egna datorer och mobiler mot universitetets wifi, ladda ned och installera vissa program m.m. behövs ett Student-konto. Användaruppgifter för Student-kontot får du med e-post innan kursstart. Mer information om aktivering av studentkontot finns på sidan https://www.lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto

På samma sida finns också mer information om de tjänster du som student har tillgång till.

Datorsalar

Datorer som är tillgängliga för studenter finns i lärosalen "Drumlinen" och i Geobiblioteket. På datorerna loggar man in med sitt Student-konto.

På datorerna finns de program du kommer att behöva under din utbildning. 

Spara ingenting på C: eller på datorns skrivbord! Om något händer med datorn kommer den att ominstalleras och då försvinner allt som ligger på C: och skrivbordet. Spara på Google Drive eller annan plats istället.

Var försiktiga med USB-minnen. Filerna bör också finnas någon annanstans. USB-minnen glöms, tappas och går sönder ganska ofta.

Var noga med att logga ut från datorn när du är klar. Som inloggad är du ansvarig för vad som görs från datorn.

Utskrifter

Utskrifterna görs från datorsalarna till den gemensamma skrivarkön "LU Canon". Man kan sedan välja att gå till vilken ansluten skrivare som helst och plocka ut sin utskrift. Det är först vid utskrift som det kostar något. De närmsta LU Canon-anslutna skrivarna är "Trilobit 1" utanför Drumlinen,  "Trilobit 2" på 4e våningen och en skrivare i Geobiblioteket. För att kunna skriva ut behöver du först registrera ett betalkort eller köpa värdebevis i systemet.

Kostnaden per sida är:

  • Svarvit A4 – 50 öre
  • Svartvit A3 – 1 kr
  • Färg A4 – 1 kr
  • Färg A3 – 2 kr

Vid dubbelsidig utskrift får man 10% rabatt.

Mer information finns på sidan http://print.lu.se/

Övrigt

Om du har frågor synpunkter eller hittar något som inte fungerar är du välkommen att kontakta Gert Pettersson (Rum 204, gert [dot] pettersson [at] geol [dot] lu [dot] se, +46462228693)