Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentinformation

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR STUDENT VID GEOLOGISKA INSTITUTIONEN
Här finner du information som kan vara av nytta för dig under din studietid.

Ladok för studenter

Ladok är ett databassystem över studenter och deras studier. Om du studerar vid Lunds universitet kan du själv logga in i Studentportalen för att se dina studieuppgifter. Du kan också skriva ut resultatintyg. Läs mer om studentportalen och hur du kollar dina uppgifter i Ladok, skriver ut studieintyg m.m. 
Det finns också korta filmer från student.ladok.se som beskriver funktionaliteten i studensgränssnittet i Ladok. Funktionenen "ansökan om tillgodoräknande i Ladok" kan dock ännu inte användas vid Lunds universitet. Länk till filmer från Studentladok

GU-nämnden

Vi som har hand om utbildningen på institutionen kallas för grundutbildningsnämnden, GU-nämnden. Vi består av:

Studierektor: Dan Hammarlund

Studievägledare: Karl Ljung

Utbildningsadministratör: Henrik Stålhane

Studiestöd

Utöver lärarna finns det flera andra som kan bistå dig under studierna:

Pedagogiskt stöd
För dig med funktionsnedsättning erbjuder universitetet pedagogiska stödåtgärder för att se till att du får en likvärdig chans till utbildning som alla andra.

Studieverkstaden
Vi har alla våra olika studiemetoder och studievanor. Du som vill ha råd, tips och idéer om studieteknik kan kontakta studieverkstaden. Det finns även ett projekt med SI-mentorer där studenter hjälper studenter.

SI-Mentorer
Under andra terminen på geologiprogrammet träffar ni SI-mentorer, äldre studenter som läst kurserna tidigare, som hjälper er med studierna.

Om du mår dåligt

Studenthälsan
Studenthälsan finns till för att motverka studentrelaterade hälsoproblem. Det kan vara allt från prestations- och tentaångest till prokrastinering, sömnsvårigheter eller alkoholproblem.

Studentprästerna
Studentprästerna erbjuder sina tjänster för studenter som behöver någon att prata med, oavsett religiös åskådning.

Regler, rättigheter och skyldigheter.

Du studerar på en institution där du vistas med andra studenter, lärare och andra anställda. Det är viktigt att vi respekterar varandra och skapar en trivsam miljö för alla. Ansvarig för arbetsplatsens fysiska och psykosociala miljö samt för utbildningarna är institutionens prefekt, och det är till denne du ska vända dig i första hand för att framföra åsikter. Läs mer om studenters rätttigheter och skyldigheter.

Säkerhetsföreskrifter

Som student vid Geologiska institutionen arbetar du bl a ute i fält och i labb. För att detta ska gå så bra som möjligt har institutionen en guide för dig att läsa när du börjar som student.

Fusk och plagiarism

Som student är du skyldig att hålla dig till de lagar och regler som gäller för Lunds universitet. Det innebär bland annat att fusk och störande verksamhet bestraffas med en varning eller avstängning. En grundläggande regel för dig som är student vid Lunds universitet är: fuska inte! Men ibland kan det vara svårt, särskilt som ny student, att veta vilka krav som ställs. Se därför till att du genom din utbildning får information kring vad som gäller för till exempel referat och källhänvisningar i uppsatser och på tentor. Läs mer här!


 

Sidansvarig:

Kontakt Grundutbildning

Studierektor: Dan Hammarlund
Studievägledare: Karl Ljung
Utbildningsadministratör: Henrik Stålhane