Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kandidatutbildning i geologi

Treårigt kandidatprogram i geologi

Kandidatutbildning

Kandidatutbildningen i geologi är till för dig som har ett stort engagemang för vår planet, dess utveckling och förändring genom tiden och för vår miljö nu och i framtiden. Geologer är experter på hur berggrund och jordlager är uppbyggda och hur vatten och föroreningar rör sig i dessa avlagringar. Geologer kartlägger och inventerar naturresurser som exempelvis grundvatten, malm och mineraler, gör mark- och grundundersökningar av olika slag samt arbetar med miljö- och naturvård. Idag råder det brist på välutbildade geologer, och efter såväl kandidat- som masterexamen är möjligheterna att få ett intressant, spännande och omväxlande arbete större än någonsin. Om du läser geologi i Lund har du ett brett utbud av kurser att välja bland för att utbilda dig efter arbetsmarknadens behov eller för en framtid inom forskningen. Du kan med andra ord skräddarsy din utbildning efter dina egna intressen och målsättningar.

Genomgång

Programmets uppbyggnad

Den treåriga kandidatutbildningen inleds med ett basblock bestående av sex kurser som omfattar de första tre terminernas studier. Här får du lära dig allt om geologins grunder, från mineral och vulkanism till istider, klimatförändringar och livets utveckling. Du får dessutom en god grund inom geologins tillämpningsområden i samhället. Detta basblock kompletterar du därefter med valfria kurser, t.ex. inom tillämpad geologi. Bland de valfria kurserna väljer du även minst en termin av ämnen utanför geolog som passar den profil du vill ha i din utbildning och som gör att du är väl förberedd för ett kommande arbetsliv. Det tredje året avslutas med ett examensarbete. Efter kandidatexamen kan du antingen söka dig ut på arbetsmarknaden eller fortsätta ytterligare två år på en masterutbildning där du specialiserar dig och gör dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden och forskningsvärlden.

kand studiegång

Förkunskapskrav, anmälan och urval (i Lunds universitets kursdatabas).

 

Sidansvarig:

Kontaktpersoner

Studerandeexpedition:
Henrik Stålhane

Studievägledare: Karl Ljung

Studierektor: Dan Hammarlund

Ansökan, behörighet, meritvärdering och urval