Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Per Möller

Administration

Jag har varit prefekt för gelogiska institutionen under 7 år (2000-2006) och trappade ner de administrativa sysslorna under 2007-2011 som biträdande prefekt med huvudsakligt ansvar för ekonomi- och budgetfrågor.

Grundutbildning

Som av facket glacialgeolog undervisar jag om glaciala sediment och landformer samt glacial utvecklingshistoria. Jag är inte heller främmande för tillämpade aspekter på kvartärgeologin som hydrogeologi, byggnadsgeologi och naturresursgeologi.

Forskning

Verksam som forskare och handledare inom två forskargrupper; (1) Glaciala processer, sediment och landformer och (2) Rekonstruktion av kvartära miljöer i arktiska/subarktiska områden - paleoglaciologi och paleoklimatologi. Mycket av mitt hjärta ligger i polarforskningen som jag bedrivit sedan 1989 på Grönland, Svalbard, Sibirien och Antarktis. Nyligen genomförda expeditioner har gått till Taymyrhalvön i Ryska Sibirien (2010, 2012) och Tierra del Fuego i sydligaste Sydamerika (2014). Mycket av pågående forskningsarbete centrerar dock kring drumlinbildning i Sverige samt glacial utvecklingshistoria för sydskandinavien. Det senare skall utredas genom kärnborrningar i mäktiga sedimentlagerföljder i Skåne och Småland, finansierat av SGU genom ett nyligen erhållet 3-årigt projektanslag.

Publikationslista från Google scholar
Personlig hemsida

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Sidansvarig:
Per Möller
E-post: per [dot] moller [at] geol [dot] lu [dot] se

Professor

Kvartärgeologi

+46 46 222 98 88

508

16