Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Elisabeth Einarsson utnämnd till årets geolog

Elisabeth Einarsson

Vi gratulerar Elisabeth Einarsson som har tilldelats utmärkelsen Årets geolog av Geosektionen inom Naturvetarna!

"Elisabeth har under många år drivit arbetet med "Geologi på skolschemat". Hon driver frågan mot politiker och agerar själv lärare när någon skola efterfrågar geologisk kunskap. Elisabeth har tagit fram lärarmaterial som är tillgänglig på Geologins Dags hemsida för alla och envar. I sin avhandling inom palaeontologi visar Elisabeth på sin pedagogiska framtoning. Avhandlingen är ovanligt lättillgänglig för tredje man med bl.a. väl genomarbetade illustrationer som är tilltalande även för den oinvigde läsaren.
Elisabeth är en värdig Årets Geolog som arbetar hårt och målinriktat med att få den breda massan, inte minst barn, att intressera sig för geologi."

https://www.naturvetarna.se/vi-erbjuder/tidning-och-nyheter/2018/arets-geolog-inspirerar-barn-att-utforska/