JOLK - Jämställdhets- och likabehandlingskommittén

Jämställdhets- och likabehandlingskommittén vid Geologiska institutionen och Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap (INES) har följande ledamöter: Johanna Stadmark (forskare) och Laurie Charrieau (doktorand) från Geologiska institutionen, Cecilia Akselsson (lärare/forskare), Andrew McRobert (doktorand) och Leif Holmquist (student) från INES och Natalie Nyman (TA-personal).

Kommitténs huvudsakliga uppgift är att ta fram förslag till jämställdhetsplan samt årligen följa upp och revidera densamma. En viktig uppgift för kommittén är också att öka medvetenheten om jämställdhet vid institutionen. Kommittén rapporterar sitt arbete till institutionsstyrelsen.

Kort rapport från seminarium om stress

JOLK bjöd in läkaren och psykologen Clas Malmström till Pangea den 15 september. Clas talade om stress, vad det är och hur man kan återhämta  sig från stressiga situationer i vardagen. Clas betonade att balansen mellan återhämtning och aktivitet är viktig. Några av aktiviteterna måste vara fysiskt ansträngande eftersom det hjälper kroppen att bygga upp energi och därigenom förhindrar oss från att bli trötta och utmattade.

Sidansvarig: